Glad påsk

 
 
 

Grattis Catarina

 
Idag fyller denna goding 28år - stort grattis på din dag gumman <3
Och tack för att du finns och förgyller mitt liv, love you.

Den där känslan...




Ibland blir det verkligen inte som man tänkt sig. Ibland blir det mycket bättre!
På min lediga dag igår for jag till min fina vän Catarina i Västerås för en mysdag tillsammans med hennes lilla Ellie. Skulle bara umgås, mysa och bara vara - mjukisar på och kameran fick för första gången stanna hemma.

Ellie bjöd på leende efter leende och flera blöta pussar - trots att hon var förkyld och lite gnällig då hon har 4st små tänder på g. Sötunge!
Sen så händer det där; det där som bara får mig att tappa hakan, och mer eller mindre skika ut i entusiasm.
Dagen innan hade jag mailat över flertalet inspirationsbilder till henne för kommande fotosessioner på lilla Ellie; det kom upp på tal och Cattis går och hämtar en helt underbar stor och fluffig rosa kjol. Jag vart kär och jag var bara tvungen att få fotografera.
Tack och lov - så har Fredrik (Cattis man och far till Ellie) en Nikon D90  med ett 50mm 1.8 objektiv som jag mer eller mindre kastade mig över medan Cattis fick i uppgift att byta kläder på Ellie.
Spontan, helt oplanerad fotosession - och däruv kom några av mina favoritbilder någonsin. Fantastiskt!

Vi kommer använda den där kjolen fler gånger - det kan jag garantera. Totally in love.
Bjuder på en suddig sneakpeak, men tror också att det kanske är det enda ni kommer få se här - med all respekt till Catarina och Ellie. Förstår henne helt till fullo att det kanske inte känns allt för bekvämt att visa bilder på hennes bebis, halvt avklädd såhär öppet på internet. Bilderna kommer absolut hamna i min portfolio, och säkerligen på hennes fotovägg. Dom är så fina, ni anar inte.
Känslan när man är sådär underbart nöjd efter en fotosession <3

Photoshoot i helgen

 
 
En liten sneakpeak på vad jag höll på med i helgen, dock håller jag på de riktiga godbitarna ett tag till ;)

Fotosession på G

 
Ska straxt bege mig ner mot stan för att möta upp den här sötnosen och hennes familj. Familjefotografering står på schemat. Ska också ta och klämma in en påskinspirerad session med sessan: hon kommer garanterat bli årets sötaste påskkärring ;)
Kan knappt bärga mig - är säker på att dagen kommer bjuda på en massa fina bilder :)

I miss you



I miss you. Not the "I haven't seen you in a while"- kind of miss you, but the "I wish you were here at this very moment"- kind of miss you.

Winterportraits









 
 
 
 
 

Oldies but goodies

 







Fotograf: jag           Modell: Ann Kykyri
 
Oldies but goldies.
Första gången jag fick fota modell - kommer fortfarande ihåg hur himla nervös jag var, men också hur sjukt nöjd jag var med resultatet.
 
Bilderna är tagna på en fototräff i Hallstahammar - vilket får mig att fundera lite på om det blir någon sådan i år? Någon som vet?








Vårkänslor

Älskar mina senaste fynd från BikBok. <3
 
Känns det inte som om våren är påväg? Underbart?
Fantastisk rolig dag igår tillsammans med mina finaste tjejer. Ellie får mitt hjärta att smälta; så glad och lättsam bebis. Och leendet man möts av varje gång man träffar henne - ah, kärlek!
Igår när Cattis plockade upp mig hade lilla Ellie precis vaknat i bilen och var lite smågnällig, men när jag satte mig i baksätet tillsammans med henne - sken hon upp och greppade min hand och vägrade släppa den. Sötnosen.
 
Lunch på Bamboo City - sushi buffé - mums!
Sedan gick vi hem till Cattis pappa och satt här hela kvällen - jättemysigt. De är en otroligt varm och kärleksfull familj. Men att gå hem till Chilenare när man är på diet är fasiken inte lätt - så många godsaker de dukar fram och bjuder på. 
Ser fram emot nästa helg då vi ses igen, familjefotografering står på schemat :)
 
 

Hanging with my favorite girls

 
Idag ska jag få träffa sötnosen här ovanför (dock inte sådär liten längre) och hennes mor, två utav mina absoluta favorittjejer. 
Känner mig lite som en 6åring innan julafton, längtar och väntar - och tiden den står still!
Massa mys, antagligen lite fotografering, förhoppningsvis lite shopping och garanterat lite sushi står på schemat. Kommer bli en awesome dag. :)
 
Dags att sätta fotobatterierna på laddning och hoppa in i duschen. <3

2010 vs 2012

När man ser sig själv i spegeln varje dag kan det ibland vara svårt att själv inse vilken resa man har gjort. Kikade igenom några gamla bilder på mig själv och fick verkligen en smärre chock! What a difference!
Här om dagen fick jag även för mig att jag skulle hoppa in i en affär och prova kläder i min gamla storlek; det var verkligen något som gav mig en WOW-upplevelse. Jag provade ett par rosa byxor från Kappahl och jag var verkligen tvungen att hålla i dem för att de inte skulle falla ner till fötterna. Då tog jag ändå 1-2 storlekar mindre byxor än vad jag hade när jag var som absolut störst. 
Tog en bild för att kunna se tillbaka på och minnas min resa - och också för att kunna visa mina nära och kära. En dålig mobilbild, tyvärr vart den suddig också - men ja, trots den dåliga kvaliten så ser ni nog att det hänt en hel del de senaste två åren...

 

Waiting for the precious one

 
 


 


 
 
 

Min kost mot mitt nya jag

Tänkte berätta lite mer om hur en helt vanlig dag ser ut för mig när det gäller min kost.
Detta schema följer jag söndag t o m fredag fram tills kl.18. Fredag kväll och hela lördagen får jag äta vad jag vill och hur mycket jag vill.
 
 
 
Det här kostschemat är ihopsatt utav en utbildad hälsopedagod och träningscoach för just mig.
Det är en ganska sträng kost för min önskan att gå ner ytterligare i kroppsfett. Jag rekommenderar er att själva gå till en hälsopedagog/träningscoach och få ett liknande schema för dig, din kropp, dina önskemål och förutsättningar istället för att prova på min. Alla människor är och fungerar olika.
 
Det ärr viktigt att du försöker äta så regelbundet som möjligt, ca var 3-4 timme.
Exempelvis har jag valt att äta frukost kl. 9.00 - lunch kl. 12.00 - mellanmål kl.15.00 - middag kl.18.00 och sängfösaren vid ca kl. 21 - 22.
 
När man ser mängden mat så kan man ibland tycka att "herregud, hur ska jag hålla mig mätt på det här lilla" - men då du äter lite regelbundet och ofta kommer du aldrig hinna bli "vrålhungrig".
Av egen erfarenhet kan jag tillägga att jag aldrig känt mig piggare än när jag äter denna kost - kanske inte på torsdag/fredag när kroppen börjar känna av att det är dags för en re-feed :)
Min mage fungerar mycket bättre och känns inte alls lika uppsvälld som förut. I love it!

Strenght comes from within

"Hej var bara tvungen att skriva till dig 
Var inne på din blogg och kollade och jag säger bara wow vilken resa du gjort.
Även om jag inte känner dig så måste jag bara få säga att Gud vad snygg du är:)) 
Och härligt kämpat!"

"Alltså wow! Du är ett föredöme och en sann inspirationskälla för många män och kvinnor här i världen. Vilken resa du gjort! Tack för att du visar oss att det aldrig är för sent att ändra sin livsstil och sina matvanor; imorgon är
det jag som byter ut soffan och pizzan mot en kycklingsallad och ett par träningsskor!"


Det här är några utav alla fantastiska kommentarer jag fått för min livsstilsändring. Tack snälla, alla ni som stöttat mig efter vägen och gett mig klappar på ryggen. Det känns fantastiskt kul att få vara ett föredöme för andra människor och kanske vara den som fick någon annan att ta steget till att göra det absolut viktigaste här i livet; att ta hand om sig själv.
En sund kost och träning ger dig inte bara en fin och stark kropp - du blir även mycket piggare & gladare. Du stärker ditt immunförsvar.... Listan kan göras oändlig.

Många har också frågat exakt hur jag har gått till väga för att lyckats med mitt resultat, andra är nyfikna på hur en "normal" mat- & träningsdag ser ut för mig. 
Jag började träna för drygt 2 år sedan; då körde jag mest afrodans, core och bodyattack. Jag hängde med mina killkompisar till gymmet; men det här med att lyfta vikter var då inte riktigt min grej - såg mer eller mindre ut som ett frågetecken där bland alla konstiga maskiner.
Tids nog hade jag vant mig vid ett mer aktivt liv, saknade att röra på fläsket de veckor som jag jobbade kväll och då tyvärr inte alls hann med något pass på gympozz - och ett gymkort på powergym som har öppet dygnet runt införskaffades. Med tiden lärde jag mig mer och mer om maskinerna och vart någorlunda mer självständig.

Men den stora förändringen kom när jag anlitade min träningscoach Jenny; jag ville få mer kunskap om att äta rätt och om träning som är lämpad för mig och mina mål.
70% av ditt resultat hänger faktiskt på vad du stoppar i dig. Jag fick ett kost- & träningsschema utformat för just min kropp, mina förutsättningar och mina mål.
I och med att mitt mål fortfarande är att tappa lite i fett så är det ganska strikt och en matvåg är ett måste. I början trodde jag att det skulle vara svårt och ta lång tid att väga upp all mat etc - men insåg ganska snabbt att det här ju, trots allt var rena paradiset. Matlådor - vilken uppfinning. Lagar mat max 2ggr i veckan nu pga att jag gör storkok med matlådor för flera dagar framåt. Att koka 30g ris för en matlåda känns ganska onödigt eller hur? :)
Mindre disk, mindre tid i köket - mer fritid. Eller mer tid till att gymma.

Många säger att dom inte har tid till ett aktivt liv. Det sa jag också en gång i tiden - men om sanningen ska fram är ju det bara ren bullshit. Alla har tid. Istället för att offra åtskilliga timmar vid facebook, framför tv soffan eller som jag nu - framför bloggen. Smit iväg till gymmet. Du behöver bara träna 1timme per gång - 3 gånger i veckan för att hålla dig iform. Och jag vet att de flesta av oss offrar betydligt fler timmar varje vecka på andra saker som egentligen inte alls är speciellt viktiga. (skrämmande hur ofta man sitter och kollar facebook och instagram med iphonen i handen va?)
Dessutom är träningsschemat jag fick av min PT guld värt. Med bild och text visar och berättar mitt träningsschema hur jag ska genomföra varenda övning och vad just den övningen gör för min kropp. Sedan jag fick dessa papper har jag blivit otroligt självständig på gymmet och jag är inte längre rädd för att jag tränar fel.

Har ni några frågor så får ni mer än gärna ställa dem - I have nothing to hide ;)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
RSS 2.0